Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

Προβολή Άρθρου

Έφηβοι και Προβλήματα Ακμής

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που συναντάται στους έφηβους είναι η ακμή. Αν και σχεδόν όλοι οι έφηβοι υποφέρουν από σπυράκια και ήπια ακμή, οι βαρύτερες περιπτώσεις ακμής προκαλούν σημαντικά σωματικά και ψυχικά σημάδια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολυάριθμες θεραπευτικές επιλογές διαθέσιμες για την αντιμετώπιση των ουλών της ακμής.

Οι ασθενείς που κάποτε υπέφεραν από ακμή στην εφηβεία τους και έμειναν με αυτή την σκληρή ενθύμηση της κατάστασής τους δεν χρειάζεται πλέον να ζουν με τις ουλές της ακμής!

«Όπως και με κάθε ιατρική παρέμβαση, όσο νωρίτερα γίνει τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα ως προς τις ουλές της ακμής», τονίζει ο δερματολόγος Bruce Katz, MD, Eπίτιμος Κλινικός Καθηγητής Δερματολογίας, του College of Physicians and Surgeons του Πανεπιστημίου Columbia, New York City. Εκτός του ότι επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα, με την έγκαιρη αντιμετώπιση της ακμής απαιτείται και μικρότερης έντασης και διάρκειας αντιμετώπιση.

Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις που ακολουθούν χρησιμοποιούνται μόνες ή σε συνδυασμό ανάλογα με τη φύση και τη σοβαρότητα των ουλών και μπορούν να αποκαταστήσουν την ομαλή εμφάνιση ακόμα και σε ένα άσχημα παραμορφωμένο πρόσωπο.

Οι δημοφιλέστερες από αυτές τις νέες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες είναι οι εξής:

  • Lasers: Διάφορα συστήματα laser χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση και αναδιαμόρφωση των ουλών ακμής. Τα δύο συχνότερα χρησιμοποιούμενα είναι το Erbium : YAG laser, που είναι άριστο για λείανση μεγάλης ακρίβειας και το CO2 laser, που σφίγγει το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα προκειμένου να διορθωθούν οι βαθύτερες ουλές.
  • Αύξηση μαλακών ιστών και μεταφορά λίπους: Σε αυτή την τεχνική γίνεται ένεση κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέως, πολυγαλακτικού οξέως, ιατρικής σιλικόνης ή λίπους το οποίο λήφθηκε από άλλο σημείο του σώματος ή άλλων εμφυτευμάτων. Οι ενέσεις λίπους γίνονται σε μικρές ποσότητες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος στα σημεία του προσώπου όπου υπάρχει «βαθούλωμα». Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη διόρθωση βαθέων ανωμαλιών στο πρόσωπο που έχουν δημιουργηθεί από βαριά κυστική ακμή.
  • Punch αφαιρετική χειρουργική: Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για ουλές που μοιάζουν με κρατήρες. Σύμφωνα με αυτή αφαιρούνται οι ουλές μέχρι το υποδόριο λίπος και στη συνέχεια μεταμοσχεύονται μικρά κομμάτια δέρματος από άλλα σημεία του σώματος και καλύπτονται τα τραύματα με φυσιολογικό δέρμα. Αν και η τεχνική αυτή απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης απ’ ότι οι άλλες, έχει καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα.
  • Δερμοαπόξεση: Είναι μια τεχνική με την οποία τρίβεται και αφαιρείται η εξωτερική παραμορφωμένη επιφάνεια του δέρματος στην οποία βρίσκονται οι ουλές της ακμής. Το νέο στρώμα δέρματος που αναπτύσσεται για να αντικαταστήσει το στρώμα που έχει αποξεσθεί είναι τυπικά ομαλότερο και χωρίς ουλές.
  • Μικροδερμοαπόξεση: Είναι μια νεότερη τεχνική που επιτυγχάνει διακριτικότερες διορθώσεις και απαιτεί πρακτικά μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας. Όμως είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις ήπιων ουλών

Το τελικό συμπέρασμα σύμφωνα με τον Dr. Katz είναι ότι «υπάρχουν ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες για τις ουλές της ακμής από ποτέ. Οι ασθενείς που κάποτε υπέφεραν από ακμή στην εφηβεία τους και έμειναν με αυτή την σκληρή ενθύμηση της κατάστασής τους δεν χρειάζεται πλέον να ζουν με τις ουλές της ακμής.»

« Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos